Često se dešava da kada se pomenu muškarci i team building, mnogi direktori i menadžeri brzo pronađu “idealno rešenje”. Šta je ono što svakom muškarcu pričinjava zadovoljstvo? Fudbal ili odlazak u kafanu. Međutim, ono čega u tom momentu nisu svesni, da iako to može biti lep povod za druženje, svrha team buildinga je mnogo dublja. Team building aktivnosti su pažljivo osmišljene, da na zanimljiv i zabavan način prenesu veštine ljudima i zbliže ih tokom trajanja aktivnosti.

 

Muški timovi su često kompetitivni, većina njih voli sportove i takmičenje, što je sjajan temelj za osmišljanje aktivnosti koje će zadovoljiti te njihove apetite. Ova lista top aktivnosti za muškarce formirana je kako bismo vam predstavili nekoliko sjajnih izbora za team building aktivnosti kada su u pitanju muški timovi.

 

Pivska olimpijada

 

Jedna od stvari koje muškarci zasigurno vole, ako ne i obožavaju, jeste pivo. S tim na umu osmislili smo ovu zabavnu aktivnost. Možda do sad niste imali priliku da učestvujete na pravoj olimpijadi, ali zato možete učestvovati i pobediti na Pivskoj olimpijadi.

 

Podelićemo vas u timove i svaki tim će se boriti za pobedičnki presto. Vaša izdržljivost, spretnost, a pre svega kapacitet u ispijanju piva će biti na pravom testu. Pivska olimpijada se sastoji od više igara, koje će probuditi timski i takmičarski duh u vama. Podjednako bitno, izazvaće lavinu smeha i dobre zabave, koja je svakom timu preko potrebna. Ova team building aktivnost idealan je izbor da se odmorite, dobro zabavite, ali i upoznate onu opušteniju stranu svojih kolega, pa se i više zbližite.

 

Katapult rat

 

Ova team building aktivnost vratiće vas u srednji vek i vreme velikih ratova. Učesnici se dele u dva tima, a zadatak svakog je da napravi svoju tvrđavu i katapult. Katapultom ćete gađati protivničku tvrđavu, a cilj je da je uništite. Tvrđave i katapult gradite sami, imaćete dovoljno vremena da ih prvo istestirate, a zatim kreće borba.

 

Ovde je ključan timski rad, dogovaranje i brzo donošenje odluka. Da biste pobedili morate funkcionisati kao skladan i kompaktan tim. Kako bi ugođaj bio potpun, nosićete   srednjevekovnu odeću. Idealan je izbor za tim koji je otvoren za zabavu, kompetitivan i voli srednji vek i istoriju. Osim što ćete se dobro zabaviti, pokazaćete svoju kreativnost i umeće stvaranja.

 

Paintball

 

Ako je vaš tim sklon adrenalinskim sportovima i aktivnostima, ne možemo da preskočimo paintball. Ovo je idealan izbor za timove koji vole akciju i spremni su da se dobro umore i uživaju u jednoj izazovnoj aktivnosti. Za mnoge će paintball biti izlazak iz zone komfora, ali vredno je toga! Sve veći broj svetskih i domaćih kompanija se odlučuje za ovaj ekstremni sport kao najbolju team building aktivnost.

 

Cilj paintball igre jeste da izbacite sve igračke protivničkog tima, tako što ćete ih “upucati” kuglicama ispunjenim bojama. Tereni su kreirani tako da podsećaju na bojna polja, što dodatno doprinosi utisku o realističnosti borbe. Sve ovo će izgraditi jak takmičarski duh u učesnicima, pa će zasigurno dati sve od sebe da se što bolje pokažu.

Možda na prvi pogled deluje nemoguće da jedna takva aktivnost, borba, može dovesti do zbližavanja kolega. Međutm, ukoliko žele da pobede, oni će morati međusobno da komuniciraju, dogovaraju se, hrabre jedni druge i zajedničkim snagama poraze protivnika. Takođe, na ovaj način će izgraditi poverenje jedni u druge, čuvati jedni drugima leđa, što izuzetno povoljno utiče na njihovu kasniju saradnju. Smatramo da je ovo jedna od aktivnosti u kojoj svako bar jednom u životu mora učestvovati. Taj nalet adrenalina i pozitivne energije se ne može nadomestiti i naći na drugom mestu.

 

Trka formule 1

 

Da li ste nekada želeli da budete vozač formule 1? Više ne morate da maštate, Team Building Arena vam nudi priliku da učestvujete u trci formule 1. Doduše, možda malo drugačije nego što ste zamišljali.

 

Vaš tim će se staviti u poziciju auto inženjera i dobićete priliku da dizajnirate i sami napravite formulu 1, po svojoj meri. Ukoliko imate tim koji voli automobile, a ujedno je i kreativan, nema sumnje da će uživati u svakom momentu ove aktivnosti. Da bi uspešno izveli ovaj projekat učesnici će morati međusobno da sarađuju, saslušaju tuđe ideje, zajedničkim snagama sprovedu ideju u konkretno delo. Svaki delić formule će sami sklapati i pobrinuti se da on bude funkionalan za finalnu trku! Na ovaj način i možete proceniti ko je najkreativniji, ko se oslanja na logiku, a ko se ističe kao lider.

 

Ovaj program predstavlja izazov gde učesnici zajedničkim snagama moraju od datog materijala da naprave funkcionalno vozilo koje će učestvovati u trci. Pored toga, sigurni smo da će se svi učesnici silno zabaviti, ali i osloboditi svoju kreativnost i maksimalno uživati u izazovu.

 

Bacanje sekire

 

Bacanje sekire je aktivnost koja je prožeta i inspirisana Vikinzima i kanadskim drvosečama. Ovo je totalni hit u oblasti team building-a. Igra funkcioniše tako što gađate metu sekirom. I ne, nemojte se zabrinuti ako to do sada niste radili (jer realno- retko ko jeste). Obezbedićemo vam instruktore koji će vas naučiti kako da bezbedno bacite sekiru, unapredite svoju tehniku i postignete što bolje rezultate u takmičenju.

 

Nakon obuke, sledi takmičenje, kada će se pokazati ko je najbolje “usvojio gradivo”. Ne morate brinuti o bezbednosti ili da ćete se “izblamirati”, jer će stručni i iskusni instruktori sve vreme biti na raspolaganju. Ovo je sjajna prilika da naučite i isprobate jednu zabavnu veštinu, probudite svoj takmičarski duh i dobro se zabavite sa kolegama.

 

Team building za muškarce- organizacija

 

Prvo moramo reći da su sve navedene aktivnosti zanimljive i za kombinovane timove. Žene ništa manje ne uživaju u ovakvim aktivnostima, a svojom pozitivnom energijom mogu samo doprineti uspehu. Ukoliko se niste pronašli u nekoj od aktivnosti, imamo čitav sijaset drugih koje organizujemo tokom cele godine, kao i opciju online team buildinga. Ceo spisak aktivnosti i nešto više o njima možete pročitati na linku.

 

Ukoliko organizujete team building, svoj tim poverite ljudima sa iskustvom, pasijom prema ovom poslu i stručnim profesionalcima. Kontaktirajte nas za sve informacije, svaka aktivnost je prilagodljiva vašim zahtevima i idejama. Izlazimo vam u susret i trudimo se da ispunimo sve vaše zamisli.

 

Koja aktivnost od ponuđenih vam zvuči najzanimljivije? Da li ste već učestvovali u nekoj team building aktivnosti? Kakvi su vaši utisci?