Održavanje tim bilding aktivnosti u vreme koronavirusa pokreće pitanja: kako da se okupite i držite na sigurnoj distanci? Kakve team building aktivnosti možete da realizujete? Pročitajte naše ideje za bezbedne team buidling aktivnosti u uslovima epidemije COVID-19.

 

Zašto bi trebalo organizovati team building usred epidemije koronavirusa?

Odgovor na ovo pitanje je isti kao opšti odgovor od suštinske važnosti za uspešno poslovanje. Bez timskog osećaja, ljudi teže rade i osećaju se manje motivisanim svojim zadacima.

Odlično znate koliko je bilo teško održati timove jakim tokom vanrednog stanja i rada van kancelarije. Poremećena je većina malih rituala koji nas drže zajedno. Nema više tračeva uz kafu ili šala tokom zajedničkih ručkova. Pošto mnogi timovi mesecima rade razdvojeni, menadžeri moraju da razmisle o alternativnim načinima kako da timove drže na okupu. Dakle, zato vam je potrebna tim bilding aktivnost, ona koju je moguće organizovati u ovakvim vanrednim okolnostima.

 

Bezbednost je na prvom mestu

Prvo, odgovornost svakog pojedinca je od ključne važnosti za bezbednost i zdravlje svih u kolektivnu. Sve dok su mere distanciranja i dalje na snazi, dok postoje ograničenja po pitanju broja zaposlenih koji se mogu okupiti istovremeno, važno je da se apsolutno striktno držimo tih mera.

Zbog toga, iznosimo vam ideje za organizaciju tim bilding događaja koji je COVID-19 bezbedan. Osnovna pravila: obezbedite higijenske proizvode za sve, ne zaboravite da se držite na minimalnoj udaljenosti, držite otvorene prozore ukoliko se aktivnost organizuje u zatvorenom! Pre planiranja, uvek proverite smernice kriznog štaba, u slučaju da se preporuke promene.

Na kraju, stvari postaju znatno jednostavnije ukoliko se rešite da tim bilding aktivnost bude virtuelna, tj. da svako učestvuje iz svog doma.

 

Virtuelne team building aktivnosti

Najpre ćemo proći kroz predloge virtuelnih aktivnosti koje su postale najspecifičniji vid team building programa u okolnostima epidemije koronavirusa. Razume se, razlog tome je najveća bezbednost i sigurnost ovakvih programa.

Predlažemo sledeće progrme:

– Organizacija digitalnog kviza koji će zaposleni rešavati na svojim mobilnim telefonima ili tabletima. Program se može organizovati kao takmičenje u kom se svako takmiči za sebe ili kao grupno takmičenje prilikom čega se komunikacija obavlja preko neke od komunikacijskih platformi po vašem izboru.

– Reševanje online misterije koje se radi u grupama od 5 učesnika

– Online „Lovci na vampire“ – niz neobičnih i naizgled nerešivih zagonetki koje tim morate da dokuči

– “Lideri spašavaju svet” – svaki učesnik tumači lik jednog od svetskih lidera i rešava zadatke vezane za taj lik dok zajedno nalaze rešenje za spas sveta od opasnog virusa

“Na svežem vazduhu” – učesnici ovog programa se kreću napolju i aktiviraju zadatke na telefonu tako što će preći određenu distancu. Zadatak će se aktivirati aktivacijom odometra.

 

Aktivnosti na otvorenom

Potom slede aktivnosti koje bi trebalo iskoristiti dokle još traje lepo vreme! Okupite tim na otvorenom prostoru i uživajte u nekom od COVID-19 bezbednih programa. Preporučujemo jednostavne, nekontaktne programe poput:

Treasure hunt

Tablet ture

Tesla quest

Kuvarska radionica na otvorenom

Lovci na izazove

Orijentiring

Streljaštvo

Arena city quest

Deaktivacija bombe

Streličarstvo

Laser tag

– Paintball

 

Aktivnosti u zatvorenom

Na kraju, uz praktikovanje svih mera predostrožnosti i programi u zatvorenom prostoru mogu biti potpuno bezbedan vid tim bilding aktivnosti. Predlažemo neke od sledećih aktivnosti:

Slikarska radionica

Radionica karikature

Deaktivacija bombe

Kuvarska radionica

Dark mystery

Streličarstvo

Laser tag

– Paintball

 

Kako se vaš tim prilagođava vanrednim okolnostima, postarajte se da složenu situaciju najbolje iskoristite. Na kraju, uspešno prilagođavanje okolnostima je ključ uspeha. Ne odustajte od svojih planova i ulaganja u svoj tim, snažan tim može pobediti svaki izazov!