Pokušaćemo da vam približimo benefite koje tim bilding aktivnosti mogu imati kada je u pitanju produktivnost vašeg kolektiva. Produktivnost zaposlenih je veliki pokazatelj da li će organizacija biti uspešna. Srećom, postoje načini za poboljšanje produktivnosti na radnom mestu. Pomoću team building aktivnosti vaš kolektiv može postati produktivniji. Izgradnja pobedničkog duha, motivisanosti i međusobnog poverenja, samopouzdanja i dobrih liderskih veština, sve su ovo neki od rezultata koje možete očekivati posle vašeg tim bildinga.

Nije važno da li ste deo velikog kolektiva, ogranak multinacionalne korporacije ili mali porodični posao – tim bilding je koristan svima.

Pa, kako to team building može pomoći vašem poslu?

 

Kako team building može motivisati moj tim?

Najpre, aktivnosti izgradnje tima pružaju platformu za izgradnju jačih odnosa na radnom mestu – a gde postoje jači odnosi, postoje i visoko produktivni timovi. Team building aktivnosti mogu pomoći vašim zaposlenima da se osećaju ponovo podstaknuti i motivisani. Zatim, team building aktivnosti su skrojene tako da najbolje iskoriste potencijale svakog pojedinca. Ako ste primetili nedostatak fokusa i energije u kancelariji, tada će praktični i zabavni zadaci na team building aktivnosti pokazati vašem osoblju kako da usmere svoje napore. Zadatak uvek ima bolji ishod kada je izveden s pažnjom i strašću, a team building daje vašem osoblju opipljiv, trenutni dokaz za to.

 

Mogu li tim bilding događaji poboljšati komunikaciju?

Stalna, jasna komunikacija među zaposlenima je od suštinskog značaja za nesmetano poslovanje. Stoga, tim bilding događaji podstiču blisku saradnju, jer svi učesnici u aktivnostima blisko sarađuju. Ta situacija znatno poboljšava komunikaciju između zaposlenih. Preporučujemo da timove sačinjavaju različiti ljudi iz različitih odeljenja na radnom mestu, jer će to pomoći zaposlenima da se bolje upoznaju i efikasno komuniciraju između različitih delova kompanije. Pored toga, tim bilding aktivnosti mogu poboljšati način na koji vaši zaposleni komuniciraju sa javnošću.

 

Da li team building aktivnosti povećavaju kreativnost tima?

Ako ste zabrinuti da vaši zaposleni ne razmišljaju “van okvira”, tada vammože pomoći team building aktivnost u kojoj se zahteva kreativno rešenje. Mnogi od team building događaja podstiču zaposlene da napregnu svoju kreativnost. Najbolji primeri toga su slikarska radionica, filmska radionica, ili izgradnja vašeg rollercoastera, rešavanje misterije ili još mnogo toga. Dakle, mnoge veštine naučene tokom team building aktivnosti u potpunosti su prenosive na radno mesto i mogu motivisati promene u načinu na koji zaposleni pristupaju izazovima.

 

Da li su tim bilding događaji dobri za predstavljanje novih članova osoblja?

Tim bilding događaji su savršeni ledolomci, jer se zaposleni mogu povezati oko zajedničkog zadatka. Oni okupljaju sve i idealni su za povezivanje novih članova tima. Takođe su sjajna šansa nove članove tima da nauče od svojih iskusnijih kolega i za one koji su dugo vremena u firmi da steknu novu perspektivu. Zato, ohrabrite ljude koji nikada ranije nisu sarađivali, i uskoro ćete primetiti da će mnogo efikasnije raditi zajedno u kancelariji.

 

Koliko često treba organizovati team building događaje?

Važno je da timski razvoj postane deo vaših kompanijskih planova i da organizujete team building događaje kada to smatrate potrebnim. To se može dogoditi kada se novi članovi pridruže vašem timu, tokom perioda restrukturiranja i rada pod novim menadžmentom, ili ukoliko se spremate da radite na nekom važnom projektu.

 

Motivacija zaposlenih i timski duh zahtevaju posebnu brigu i trud. Team building aktivnosti pružaju puno mogućnosti da dođete do ciljeva koji će vam pomoći: da povećate produktivnost, unapredite komunikaciju među zaposlenima i poboljšate radni ambijent.