Leto je sezona u kojoj priroda budi svoju najlepšu stranu, a sunčani dani pozivaju na avanturu i odmor. Zašto ne iskoristiti ovo predivno doba godine kako biste osvežili timski duh i unapredili saradnju među članovima Vašeg tima?

Team building aktivnosti su ključni alat za promovisanje komunikacije, povećanje produktivnosti i jačanje timskih veza. Kada je reč o letnjem team building-u, postoji nekoliko sjajnih ideja koje će oplemeniti Vaš tim i doneti brojne prednosti.

Kada tražite ideje za team building leti, bitno je pronaći aktivnosti koje su inspirativne, kreativne i zabavne. Uz to, ove aktivnosti treba da budu prilagođene letnjim uslovima kako bi se iskoristila energija i lepota ove sezone. Da bismo Vam pomogli, predstavljamo Vam nekoliko sjajnih ideja za team building programe koji će ispuniti sve Vaše potrebe i očekivanja.

 

IDEJE ZA TEAM BUILDING U PRIRODI:

 

1. Raft building: Kombinacija izazova, kreativnosti i timskog rada

Ideje za team building leti - Raft building

Raft building je izuzetno popularna letnja aktivnost koja testira timsku saradnju i podstiče kreativnost Vašeg tima. Timovi treba da izgrade sopstvene splavove koristeći dostupne materijale i resurse. Moraće da se dogovore, planiraju i zajedno rešavaju probleme kako bi ih izgradili da budu funkcionalni.

Kao krunu aktivnosti, organizujemo trku na vodi gde će timovi pokazati izdržljivost i efikasnost svojih splavova. Raft building će ne samo unaprediti timsku koheziju i poverenje, već će takođe podstaći rešavanje problema pod pritiskom.

 

2. Kuvarska radionica na otvorenom: Okusite letnju avanturu uz ukusnu hranu

Ideje za team building leti - Kuvarska radionica na otvorenom

Ako želite da spojite prirodu, ukusnu hranu i timski rad, kuvanje u prirodi je odlična ideja za letnji team building program. Ova aktivnost uključuje pripremu hrane na otvorenom uz pomoć profesionalnog kuvara. Timovi će imati priliku da nauče nove kulinarske veštine, sarađuju u pripremi obroka i uživaju u plodovima svog rada.

Kuvanje u prirodi podstiče kreativnost, timsku saradnju i inovativno razmišljanje. Timovi će biti podstaknuti da pripreme jedinstvene i ukusne obroke koristeći dostupne resurse i sveže namirnice. Kuvanje u prirodi takođe promoviše timski rad i efikasnu komunikaciju, jer će timovi morati da se dogovore o raspodeli zaduženja, vremenskom planu i načinu pripreme hrane.

 

3. Food Business Challenge – Ukusna avantura na točkovima

Ideje za team building leti - Food business challenge

Food Business Challenge takmičenje je interaktivna i uzbudljiva letnja aktivnost koja će oživeti kreativnost i preduzetnički duh Vašeg tima. Timovi će biti podeljeni i izazvani da otvore svoje privremene restorane na točkovima. Sa zadatim budžetom, timovi će kupovati namirnice, pripremati hranu, marketinški promovisati svoje proizvode i na kraju prodavati hranu. Pobednik će biti tim koji zaradi najviše, odnosno proda najviše hrane koju su napravili.

Ova aktivnost podstiče kreativnost, timski rad i efikasnu komunikaciju među članovima tima. Timovi će biti izazvani da smisle originalne recepte, privlačne marketinške strategije i efikasne prodajne taktike. Ova aktivnost podstiče timski duh i saradnju, jer će timovi morati da rade zajedno kako bi uspešno organizovali svoje food truck-ove.

 

4. Paintball na Adi: Adrenalin, strategija i timski duh na otvorenom

Paintball na Adi Arena

Paintball je jedna od najpopularnijih team building aktivnosti koja pruža dozu adrenalina i testira timske veštine. Letnja varijanta paintball-a na Adi nudi jedinstveno iskustvo na otvorenom prostoru. U ovom timskom takmičenju, članovi tima će se boriti u simuliranim borbenim situacijama koristeći taktičke veštine. Cilj je zaštita timskih ciljeva i strategija, dok se istovremeno izbegavaju ili gađaju protivnici.

Paintball na Adi podstiče timske veštine, komunikaciju i saradnju, pružajući timu priliku da se izazove, testira i zabavi.

Saznajte više o našem terenu na Adi – LINK.

 

5. Family Day: Okupite porodice i timove na zajedničkom događaju

 Family Day za firme

Family Day je sjajan događaj koja će ojačati veze među članovima tima i njihovim porodicama. Ovaj događaj može se organizovati na nekom prijatnom mestu u prirodi ili u krugu fabrike. Aktivnosti poput sportskih igara, kreativnih radionica, kutaka za najmlađe, timskih igara i slično, okupiće sve članove tima i njihove porodice.

Ovaj porodični dan je idealan za opuštanje, upoznavanje porodica kolega i stvaranje jačih veza izvan radnog okruženja. Family Day će doprineti pozitivnom radnom okruženju, podstaći timski duh i pokazati brigu o celokupnom blagostanju tima.

 

 

Letnji team building programi donose brojne prednosti Vašem timu. Prvo, letnje aktivnosti omogućavaju rad na otvorenom, u prirodnom okruženju koje je osvežavajuće i inspirativno. Sunčani dani i svež vazduh stvaraju pozitivnu atmosferu koja podstiče kreativnost i produktivnost. Aktivnosti na otvorenom omogućavaju i bolju fizičku aktivnost, što pozitivno utiče na zdravlje i vitalnost tima.

Naše letnje ideje za team building nude širok spektar mogućnosti za oživljavanje i unapređenje Vašeg tima. Aktivnosti kao što su Raft building, Kuvarska radionica na otvorenom, Food business challenge, Paintball na Adi i Family day, pružaju izazove, kreativnost, adrenalin i timski duh. Leto je sezona koja inspiriše, a letnji team building omogućava da iskoristite prednosti ovog godišnjeg doba.

Oživite Vaš tim uz ove kreativne letnje aktivnosti i ostvarite snažnije veze među članovima tima, unapređujući produktivnost i timski rad.

 

Ako Vas zanima da saznate koje vrste team building-a postoje, kako odabrati onaj pravi, ali i koje su naše preporuke ideja za team building ako je većinski ženski ili muški tim, posetite link ispod.