Kviz je igra koja se takođe može nazvati i umnim sportom. U kvizovima igrači bilo kao pojedinci, bilo u timovima, pokušavaju tačno da odgovore na pitanja koja su im postavljena kako bi osvojili nagradu.

Kvizovi motivišu – kvizovi se mogu koristiti za motivisanje ljudi da „žele“ da uče. Kvizovi nam pomažu da zapamtimo i naučimo razne informacije, kao i da proširimo naša znanja. Takođe, kvizovi promovišu zdravu debatu među učesnicima kako bi učili jedni od drugih. Zatim, kvizovi pomažu da se razmišlja iz različitih uglova ili jednostavno „da se razmišlja izvan okvira“. Na kraju, kvizovi pomažu u ublažavanju napetosti u svakodnevnoj radnoj rutini.

S toga, kvizovi mogu biti sjajna ideja za zabavan i koristan tim bilding!

 

Kviz kao dopunska aktivnost na vašem događaju

Kviz može sjajno popuniti korporacijski program koji ste isplanirali, ili biti dodatna razonoda pre ili posle korporacijske večere ili ručka. U Team Building Areni trudimo se da kreiramo posebno skrojen kviz za svakog klijenta. Interesantna pitanjima na kvizu mogu odražavati vaše korporacijske vrednosti ili mogu biti vezana za važne informacije u vezi vašeg poslovanja, opreme, materijala i slično. Na ovaj način ćete u manje formalnoj atmosferi, kroz dobru zabavu podeliti važne informacije sa vašim zaposlenima ili partnerima.

Zanimljivi kviz

Team Building Arena u svojoj ponudi ima profesionalnu opremu za kvizove koju često dopunimo i „posebnim elementima“. Na našem zanimljivom kvizu ćete okrenuti svet naopačke uz pomoć pijanih naočara, objasnite kolegama pojmove bez glasa i pantomime, prisetite se pesama iz mladosti u posebnom muzičkom kvizu ili se prisetite omiljenih filmova na filmskom kvizu. Pored toga, na vaš zahtev, voditelji mogu biti poznate medijske ličnosti i profesionalci koji će doneti dodatnu vrednost celom zabavnom programu.

Digitalni kviz

Najpre, treba reći da digitalni kvizovi koji se igraju na mobilnim telefonima ili drugim elektronskim uređajima preko licenci koje obezbeđujemo za vas, postaju sve popularniji. Oni su se pokazali jako zahvalnim prilikom rada na daljinu usled opasne epidemiološke situacije s koronavirusom, ne zahtevaju okupljanje svih učesnika na jednom mestu. Dakle, donose dodatnu fleksibilnost i udobnost koja može uključiti i veći broj učesnika. Ovi kvizovi se takođe mogu organizovati kao grupna takmičenja, a grupe međusobno komuniciraju preko neke od platformi po vašem izboru. Oni mogu biti i individualna nadmetanja u kojima svako rešava pitanja za sebe.

 

Za bilo koji vid kviza da se odlučite, sigurno je da će vašem kolektivu doneti sjajnu zabavu. Zatim, kvizovi će vam pomoći u boljem timskom rešavanju zadataka i podstaći zdrav takmičarski duh. Potom, kvizovi će pospešiti komunikaciju među zaposlenima. Na posletku, u nekim slučajevima će pomoći učesnicima da prepoznaju šta znaju, a šta ne znaju i dodatno će ih zainteresovati da prošire oblasti svog znanja.