Način na koji timovi rade zajedno znatno se promenio.

Pandemija virusa korona je mnoge zaposlene naterala da rade od kuće. Dojučerašnji timovi sada su fragmentirani i dodatno usitnjeni.

 

„KAKO“ I „ZAŠTO“

Po nekim podacima čak do 74% zaposlenih sada rad na daljinu smatra sledećim normalnim postupkom.

Mada su se prilike iz osnova izmenile, one mogu biti izvanredna šansa za preduzeća da prošire svoj fond talenata i izgrade raznovrsnije timove. Pitate se kako? Pa tako što se fokus organizacije rada izmestio sa „gde“, na „kako“ i „zašto“. Dakle na pitanja koja su suštinska.

 

Da bi tim funkcionisao zaposleni žele da osete:

– Da su svojim jedinstvenim doprinosom povezani sa misijom i ciljevima kompanije

– Da su povezani sa svojim timovima i kolegama i izvan svakodnevnih obaveza

– Da su povezani sa svetom izvan njihovog radnog prostora, bilo da je u pitanju kućni ili poslovni prostor

 

Jedan od najvećih izazova rada na daljinu koji se često previdi je razborita potreba za izgradnjom smislenog odnosa prema misiji kompanije i povezanosti među zaposlenima bez fizičkog kancelarijskog prostora. Tu u pomoć priskače online team building – https://www.teambuilding-srbija.com/online-programi/

 

 

ZAŠTO JE VAŽAN ONLINE TEAM BUILDING?

Šta je uopšte virtuelni team building?

Tradicionalne aktivnosti povezivanja timova obično uključuju lične aktivnosti koje okupljaju saradnike. Pokretanje efikasnih aktivnosti izgradnje tima može rezultirati angažovanijim zaposlenima.

Koncept izgradnje tima je jednostavan: omogućava zaposlenima da se druže u neradnom okruženju, čime mogu izgraditi poverenje i saradnju koja prevode na radno mesto. Kao dodatni bonus, team building služi kao šansa za kolege da se odmore, razonode i zabave.

 

Virtualne aktivnosti izgradnje tima ili online team building prati isti koncept – jedina razlika je u tome što virtuelna okupljanja očigledno nisu u istom fizičkom prostoru.

Dakle dobra vest je da timovi „na daljinu“ ne moraju da propuste team building aktivnosti.  Zahvaljujući online platformama za komunikaciju, postoji mnoštvo kreativnih načina za povezivanje sa bilo kog mesta.

 

ZAŠTO SU ONLINE AKTIVNOSTI IZGRADNJE TIMA TOLIKO VAŽNE?

Kroz virtuelne aktivnosti izgradnje tima, zaposlenicima možete pružiti preko potrebnu priliku da se upoznaju i razgovaraju o nečemu osim posla. Ovo je posebno važno danas kada su borba sa usamljenošću i lošom komunikacijom među glavnim izazovima radnika koji rade „na daljinu“.

Ovo je posebno važno za novozaposlene kako bi što pre mogli da budu uključeni u tim.

Izgradnja odnosa na radnom mestu i stvaranje osećaja da se vaši zaposleni čine delom tima ne događa se slučajno. Online team building je najbolji, najzabavniji i najkreativniji način za ostvarivanje tih veza.

 

BENEFITI ONLINE TEAM BUILDINGA

Svesni smo da se mnoge firme sada suočavaju sa manjim budžetima nego ikad. Da bismo vam približili kakvi su benefiti online team buildinga, i zbog čega definitivno vredi trošiti dragocene resurse kompanije na online team building brzo ćemo razmotričemo neke od najubedljivijih razloga:

 

– 96,3% zaposlenih kaže da team building ima pozitivan uticaj na njihov odnos sa kolegama

– 94,2% zaposlenih kaže da su team building aktivnosti poboljšale odnos sa poslodavcima

– 94,5% zaposlenih izjavilo je da je team building pomogao da se olakša otvoreni dijalog na radnom mestu

Izgradnja tima povećava angažman, a kompanije sa angažovanim zaposlenima ostvaruju dvostruko veću dobit od svojih neaktivnih kolega.

 

 

Da li ste već nadahnuti da obnovite svoj pristup izgradnji tima „na daljinu“?

Ispod su predlozi online programa koje Team Building  Arena preporučuje svojim partnerima:

 

ONLINE AVANTURA

ONLINE KVIZ

DARK MYSTERY

NA SVEŽEM VAZDUHU

ARENA CHALLENGE

ŠALJIVI POLITIČKI IZBORI

DAN REKLAMOŽDERA

LOV NA VAMPIRE

 

Svaki od predstavljenih online programa omogućiće da budete otvoreno proaktivni u komunikaciji sa kolegama iz vaše kompanije. I vrlo brzo uvidećete da možete da s uspehom okupite svoj tim čak i kada su razdvojeni!