Već smo u dosadašnjim objavama govorili dosta o benefitima team building aktivnosti u radu vašeg kolektiva. U ovom postu ćemo istaknuti nekoliko razloga zašto paintball može biti odličan izbor za tim bilding aktivnost. Tačnije razmotrićemo kako paintball doprinosi uspešnijem zajedničkom radu i boljem funkcionisanju vašeg tima.

 

Sjajan način povezivanja zaposlenih

Iako se ne može reći da članovi vašeg kolektiva moraju biti i najbolji prijatelji, tim koji se slaže i efikasno sarađuje je vitalna prednost svake kompanije. Iz tog razloga zabavna, uzbudljiva i često urnebesna aktivnost poput paintball-a može biti upravo ono što zaposlenicima treba da se opuste i uživaju u međusobnom društvu.

Radno mesto može ponekad biti vrlo stresno. To može stvoriti trvenje, pa čak i neprijateljstvo među zaposlenima. Paintball kao sport koji podstiče dodatno lučenje adrenalina može biti pravi izbor za relaksaciju i rasterećenje odnosa među zaposlenima. Složeni odnosi ili konflikti tako mogu dobiti najbolju moguću okolnost da se istresu i isprazne, i da na kraju svi zaposleni odu kući zadovoljni, rasterećeni i s manjim pritiskom.

 

Bez timske taktike nema uspeha

Timske taktike su verovatno najvažniji aspekt paintball-a, a ako se nadate pobedama, moraćete efikasno da igrate zajedno kao tim. Ovo čini paintball jednom od najboljih aktivnosti za izgradnju tima, iako nije nužno da vaši zaposleni rade kao tim, to će morati da učine ako žele da pobede. Čak će se i zaposleni koji se smatraju „slobodnim strelcima“ u kancelariji biti voljni da se okupe i prihvate taktiku saradnje.

 

Komunikacija je od vitalnog značaja

Komunikacija je još jedan aspekt paintball-a koji je od suštinskog značaja za postizanje uspeha, a takođe čini celokupno iskustvo upečatljivijim i privlačnijim. S taktičkog stanovišta, komunikacija sa vašim timom je korisna i za ofanzivnu i za defanzivnu strategiju. Bez obzira da li svoj tim upoznajete sa neprijateljskim položajima, planirate zasedu ili uzvikujete „pokrijte me“, efikasna komunikacija je od vitalnog značaja na svakom paintball-u.

 

Poboljšanje komunikacije zaposlenih tokom aktivnosti izgradnje tima izuzetno je korisno za efikasnost radne snage i to je prenosiva veština koja je vitalna za celokupno obavljanje posla. Tim koji može efikasno komunicirati moći će sinhronizovano da radi, dovršava projekte kao kolektiv i rešava probleme i sporove sa fokusom na grupnu diskusiju i rešavanje.

Zato ne oklevajte – bukirajte što pre svoj termin u Arena No1 paintball klubu!