Želite da organizujete „Virtuelni team building“? Članovi vašeg tima se dugo nisu okupili? Neki od njih se nikada nisu ni videli? Koncept virtuelnog tim bildinga vam zvuči zanimljivo, ali nemate pojma kako to funkcioniše? U narednih nekoliko rečenica imaćete priliku da se malo bolje upoznate sa time šta donosi ovakav oblik event-a.

Virtuelni ili „Online team building“ je odlična prilika za okupljanje zaposlenih u doba pandemije, kao i za prisustvo učesnika iz različitih zemalja.

Kako su tradicionalni načini okupljanja zaposlenih u zadnje vreme strogo regulisana ograničenjem u broju prisutnih kao i raznim drugim uslovima koji moraju biti ispoštovani, veliki broj kompanija traži alternativu u vidu organizacije online event-ova.

Prisustvo ovakvim događajima moguće je iz kancelarije, kao i iz topline svoga doma, ako pak radite od kuće. Sve što je potrebno za učešće jesu lap top ili desk top računar sa kamerom, mikrofon i zvučnik ili slušalice, što je u suštini oprema koja se koristi u svakodnevnom obavljanju svojih radnih zadataka u online mod-u.

Organizacija ovakvog tipa događaja održava se na nekoj od platformi napravljenih za tu namenu (Zoom, Teams….).

Nakon saznanja koliko je sve jednostavno, ostaje samo da se odabere tip online/virtual Programa odgovaranjem na sledeća pitanja:

Šta želimo od team buildinga? Da li je samo bitno da se svi okupe i vide posle dugo vremena? Da li je najvažnije da se članovi istog tima zbliže i bolje upoznaju? Da li je komunikacija na dosta lošijem nivou i želimo da je popravimo?  Da li želimo samo ludu i nezaboravnu zabavu i sve ostalo je nebitno, jer – zaslužili smo to!

Programi su različitog tipa i različitih namena. Naravno da je svima interakcija između zaposlenih na prvom mestu, i koliko god to zvučalo malo moguće, rešenje je tu – Interakcija je na visokom nivou!

Zbog ograničenja fizičkog prisustva formati programa su na globalnom nivou vrlo slični, ali je sadržaj programa ono što ostavlja nezaboravne uspomene.

Od programa gde učecnici u okviru svog tima rešavaju ubistva, razne zadatke i zagonetke u cilju pronalaska tajanstvene rečenice, preko individualnog takmičenja u kvizu znanja na određenu temu, do kreativnih, gde su timovi okupljeni oko ideje i daju sve od sebe da pobede na sledećim „Izmišljenim izborima“.

Odabirom programa uz pomoć prodajnog tima Arena Team Building-a završili ste 90% posla jer sve ostalo je na organizatorima. Onih preostalih 10% je to da kliknete na link koji ćete dobiti u pozivnici i pojavite se u dogovoreno vreme. Prelako, zar ne?

Miloš Macura

Tim bilding koordinator – specijalista za online i virtuelne događaje